Hallands Väderö
Spacer
   Start       Besök ön       Bo på ön       Natur & historia       Väderöfonden       Drift       Arkiv       Kontakt   

Bo på Väderön

Det finns två boenden på Hallands Väderö. Platser som är bra för dig som vill koppla av och bada eller som bas för dina utforskningar av ön. På Skogvaktargården arrangeras dessutom temavistelser och retreater men platsen fungerar också utmärkt för olika typer av arrangemang inom familj, förening och företag.

Fyrplatsen har lägenheter i olika storlek med självhushållning i egna kök. Öppet mars till oktober. Uthyrning veckovis under sommartid. Under övrig tid kan boende bokas även för kortare tid. För ytterligare information se nedan, för bokning och upplysningar tfn 0431-366194, fm.

Skogvaktargården har boende i hytter för grupper och enskilda (B&B, pension). Öppet under sommarhalvåret. För ytterligare information se nedan, för bokning och upplysningar e-post.

Fyrplatsen

Bå på ön i FyrvaktarboställetPå Fyrplatsen finns f.d. fyrpersonalens bostäder. Det finns sex lägenheter med egna kök, för från två till åtta personer.

Fyrplatsen är tillgänglig för boende från mars tom oktober månad. Hyrestiden är normalt en vecka. Tillträde söndagar kl. 16, lägenheten lämnas avstädad påföljande söndag kl. 14. Under för- och eftersäsong, dvs mars-april respektive september – oktober, kan efter överenskommelse hyra ske för kortare period än vecka. 
 
Miljön på Fyrplatsen är lik den som varit i gammal tid. Fortfarande gäller utedass (idag dock av bättre standard än då), vatten hämtas i gårdspump och uppvärmning sker genom vedeldning och eller elvärme i respektive lägenhet. Det finns elbelysning, kylskåp, bänkspis med ugn, mikrougn, vattenkokare. Egen frys finns i lägenheterna Västan, i Nordvästan (mindre) och i Sunnan (mindre), dessutom och för övriga lägenheter finns en gemensam frys i telefonrummet. Det finns inte TV och telefon i lägenheterna, men det finns en fast telefon i ett gemensamt telefonrum. Det finns spjälsäng och barnstol i alla lägenheter utom Brygghuset. Dusch och badkar är ersatt med garanterat friska havsbad. 
 
Vattenkvaliteten i gårdsbrunnen varierar under säsongen. Vattnet kan användas för disk och varm matlagning, men inte som dricksvatten. Dricksvatten hämtas vid caféet i Sandhamn. Dunkar, för enbart detta ändamål, finns i respektive lägenhet. 
 
I lägenheterna Nordvästan och Sunnan är det tillåtet att ha med hund. Hundar skall hållas kopplade utomhus, även på tomten. Grillning på tomten är inte tillåtet.

I lägenheten Östan har forskare företräde. Detta innebär att bokning av denna lägenhet blir definitiv först en månad före tillträde. Skulle en bokning hävas (inte vanligt) återbetalas erlagd bokningsavgift. 
 
Från Sandhamn på Ön är det drygt 1,5 km till Fyrbostäderna. Baggagekärror finns i Sandhamn.


» Priser per vecka (Fyrplatsen) säsongen 2018

  10 juni – 2 sept övrig tid  
Västan 8 pers 7 000 kr 5 750 kr
Västanvind 4 pers 3 500 kr 2 900 kr
Nordvästan 6 pers 5 400 kr 4 550 kr hund
Östan 4 pers 3 600 kr 3 000 kr
Sunnan 4 pers 3 800 kr 3 100 kr hund
Brygghuset 2 pers 3 400 kr 3 000 kr

Skogvaktargården - lägergård och vandrarhem

Skogvaktargården på Hallands Väderö är från år 1860. Gården är vackert placerad på södra delen av ön i ett av landets värdefullaste naturreservat. Från gården är det härlig utsikt över kappelhamns-området och bjärelandet. Under åren 2015-2018 är gården om- och tillbyggd och fungerar nu som vandrarhem och lägergård. Gården har också ett invigt kapell.

På gården är det självhushållning. Det finns två nyuppförda sovhus med tillsammans sju sovhytter varav fem med vardera två våningssängar och två med dubbelsäng. Det finns rinnande kallt vatten på rummen. Varmt vatten finns att hämta nära. I närheten finns också toaletthus med fina kompostdass. Det är ont om dricksvatten, därför finns det i dagsläget inte tillgång till dusch. Hund får vistas i två av sovhytterna, nr 6 och 7, i övrigt inte inomhus.

För självhushåll används för närvarande ett mindre men välutrustat kök i huvudbyggnaden. Sommaren 2018 planeras ett större kök vara färdigt i det s.k. servicehuset (gamla stallet till höger på bilden nedan). I huvudbyggnaden finns även matsal/samlingsrum mm. Catering kan förmedlas. Kafé/kiosk finns i Sandhamn, öppet dagtid under sommarsäsongen.

Skogvaktaregården

Tomtområdet på gårdens framsida och kapellet är tillgängligt för allmänheten. Innergården är reserverad för gårdens gäster. Där finns också en grillplats. Ta med grillkol. I övrigt absolut eldningsförbud utomhus.

Incheckning från kl. 16 på ankomstdagen, utcheckning senast kl. 11 på avresedagen, eller enligt överenskommelse. Nyckel och rumstilldelning erhålls vid incheckning eller enligt överenskommelse. Sänglinne ingår inte men måste användas. Ta med eller finns att hyra. Sovsäck får ej användas.

Städtutrustning finns. Radio finns men ingen TV, ej heller WiFi, däremot fungerar 4G-nätet bra.

Avståndet från båtbryggan i Sandhamn till Skogvaktargården är ca 1,5 km. Bagagekärror finns i Sandhamn. Stigarna är under blöta dagar leriga. Transport från Sandhamn kan ombesörjas enligt överenskommelse. Från Kappelhamnsbryggan (reservbryggan i söder), där bl. a. taxibåten kan lägga till) är det ca 300 m till Gården.

Bokning
Gården håller öppet från Påsk (28/3-18) till slutet av oktober (28/10-18).

Bokning av hela gården kan ske året runt via e-post.

Bokning av enskilda rum kan ske med start 3 februari. Bokning och betalning sker med bokningsformuläret i högerspalten på denna sida.

»Priser Skogvaktargården 2018

Eget boende i dubbelrum, rum nr 1 och 7 (en dubbelsäng, handfat med kallt vatten, tillgång till kök i servicehuset, tillgång till salen. Toaletter på gården.
1 person i dubbelrum 500 kr/natt
2 personer 800 kr/natt
Tillägg för städning per rum 150 kr per hytt
Tillägg för lakan och handduk 120 kr per set
Barn o ungdom <16 år i egen bädd 150 kr/natt, dock alltid i sällskap med vuxen
   
Eget boende i familjerum (två våningssängar, handfat med kallt vatten, tillgång till kök i servicehuset, tillgång till salen. Toaletter på gården)
1 person 400 kr/natt
2 personer 700 kr/natt
3 personer 1000 kr/natt
4 personer 1300 kr/natt
Tillägg för städning per rum 150 kr per hytt
Tillägg för lakan och handduk 120 kr per set
Barn o ungdom < 16 år i egen bädd 150 kr/natt, dock alltid i sällskap med vuxen
   
Hela gården, privat (sju sovhytter varav två med dubbelsäng och fem med vardera två våningssängar, totalt 24 sängplatser samt servicehuset och salen). För längre vistelse än två nätter och andra arrangemang begär en offert.
Pris (sön-tors) 4 000 kr kr/natt
Pris (fre-sön) 5 000 kr kr/natt
Tillägg för städning per rum 150 kr per hytt
Tillägg för lakan och handduk 120 kr per set
   
Hela gården, ungdomsläger (sju sovhytter varav två med dubbelsäng och fem med vardera två våningssängar, totalt 24 sängplatser samt servicehuset och salen)
Pris (sön-tors) 150 kr/person dock minst 3 000 kr
Pris (fre-lör) 200 kr/person dock minst 4 000 kr
Tillägg för städning per rum 150 kr per hytt
Tillägg för lakan och handduk 120 kr per set
   
Hela gården, företag (sju sovhytter varav två med dubbelsäng och fem med vardera två våningssängar, totalt 24 sängplatser samt servicehuset och salen.) För längre vistelse än två nätter och andra arrangemang begär en offert.
Pris 9000 kr/natt
Tillägg för städning per rum 150 kr per hytt
Tillägg för lakan och handduk 120 kr per set
   
Konferenslokal (salen, även tillgång till köket, matrummet) enl ök.

 Boka Fyrplatsen

» Ledigt boende anslås på vår Facebooksida.

» För information och bokning; kontakta Jeanette Pålsson (tfn 0431-366194, förmiddagar mån-tors).

Hallands Väderö
c/o Jeanette Pålsson
Midsommarv. 23
269 94 BÅSTAD

» För att hyra på Fyrplatsen krävs att du är medlem i Svenska kyrkan eller den Danske Folkekirken.

Föreståndare
Monica Lundquist, tfn 0703 895001.

Kontakt och post till Fyrplatsen (för bokning och ekonomi, se ovan)

Telefonrummet
0431 - 36 41 09

Fyrplatsen Väderön
c/o Väderötrafiken
Hamnplan
260 93 TOREKOV


Boka Skogvaktargården

Checka inChecka ut

Föreståndare

Mats Werner, tfn 0722 193710.


 Karta

Besökskarta för hallands Väderö

Ladda hem besökskarta för önSvenska Kyrkan, Torekovs församling